Ατομικές Συνεδρίες – διά ζώσης ή online.
Η Κλινική Υπνοθεραπεία ή Ύπνωση (Clinical Hypnotherapy), ως μέρος της ιατρικής επιστήμης, αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον αναγνωρισμένες και ολοκληρωμένες μορφές ψυχοθεραπεία, ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών κλινικών μελετών που αξιολόγησαν την εφαρμογή της για την θεραπεία ή τη μείωση των συμπτωμάτων ψυχοσωματικών νοσημάτων.
Η Ύπνωση είναι μια φυσική διαδικασία και κατάσταση που μπορεί να προκύψει ακόμα και χωρίς την τυπική υποβολή από τον θεραπευτή και εστιάζει στην επαφή του ατόμου με το υποσυνείδητο υλικό στο οποίο υπάρχουν όλες εκείνες οι απαραίτητες δυνάμεις και πηγές για αλλαγές που οδηγούν τον θεραπευόμενο στην αυτοεξέλιξη και στην αυτοσυνειδησία.
Κατά την διαδικασία της ύπνωσης, ο θεραπευόμενος μαθαίνει να αφήνεται και να καθοδηγεί επιλεκτικά την επίγνωση του, ο νους εκπαιδεύεται να απομακρύνεται από καθημερινές ανησυχίες και εντάσεις μειώνοντας την εστίαση και προσκόλληση του σε ερεθίσματα του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Βασική αρχή της θεραπείας αποτελεί το γεγονός ότι τα εφόδια, οι δυνάμεις και οι πηγές στήριξης του ατόμου βρίσκονται μέσα του και όχι έξω από αυτό και ο θεραπευτής παρέχει το πλαίσιο εκείνο που θα βοηθήσει τον θεραπευόμενο να έρθει σε επαφή με της πηγές αυτές με σκοπό την αυτοϋποστήριξή και αυτορρύθμιση του.
Έτσι, κατά τη διάρκεια της Κλινικής Υπνοθεραπείας, ο θεραπευόμενος εκπαιδεύεται στο να αφήνει τα πράγματα να συμβούν μέσω του υποσυνείδητου νου αντί να τα κάνει να συμβούν με το συνειδητό. Ο εσωτερικές εμπειρίες αλλά και τα βιώματα του θεραπευόμενου βρίσκονται στο κέντρο της θεραπευτικής διαδικασίας θέτοντας ως κύριο μέλημα την κινητοποίηση των εσωτερικών δυνάμεων και δυνατοτήτων.
Η Κλινική Ύπνωση χρησιμοποιείται ως αυτόνομη ψυχοθεραπευτική μέθοδος ή σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους ψυχοθεραπείας έχοντας ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα σε περιπτώσεις:
- Άγχους
- κοινωνικού άγχους – κοινωνικής φοβίας
- κατάθλιψης
- κρίσεων πανικού
- ψυχαναγκασμών – καταναγκασμών
- φοβιών
- διακοπή καπνίσματος
- παρέμβαση στη παχυσαρκία
- διαχείριση πόνου
- αντιμετώπιση σωματικών προβλημάτων
- τεχνικές χαλάρωσης και αλλαγής εστίασης της προσοχής
- προοδευτική μυϊκή χαλάρωση
- συστηματική απευαισθητοποίηση (φοβίες)
- προγραμματισμός μελλοντικών δραστηριοτήτων
- ενίσχυση αυτοεικόνας, αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης